Schoenadvies

Een individueel schoenadvies is lastig te geven op een website.

Er zijn wel vele kenmerken die van belang zijn voor een goed passende schoen

Platte voet
Deze voet heeft meestal een wat bredere schoen nodig

Holle voet
Van belang bij een holle voet is dat de schoen een goed verstelbare wreefsluiting heeft (veters, klittenband). Een stugge holle voet reageert niet goed op een te stugge/harde schoen. Dat geeft snel blaarvorming e.d.

Hallux valgus
Bij een hallux valgus is het van belang dat de schoen soepel leer heeft, zonder naden of stiksels op of rond het gewricht van de grote teen.

Hamer-/klauwtenen
Bij deze teenstanden moet de schoen genoeg ruimte in de hoogte (teenbox) hebben, zodat er geen drukplekken ontstaan bovenop de tenen, die anders constant tegen de binnenkant van de schoen schuren.

Diabetes
Voor diabetespatiënten is het van belang dat er geen naden aan de binnenkant van de schoen voelbaar zijn, en dat de schoen de juiste breedte- en lengtemaat heeft, om drukplekken te voorkomen. Afhankelijk van de situatie is ook een dikke zool voor meer demping wenselijk.

Reuma
Reuma kan leiden tot standsveranderingen en vergroeiingen in de voet. Daarom is een soepele schoen nodig die ruimte geeft aan eventuele vergroeiingen.

Slot advies:
Een schoen moet gewoon goed passen en aan alle bovenstaande voorwaarden voldoen de comfortschoenfabrikanten slagen er steeds beter in een collectie te maken waar voor de moeilijke voet ook iets in te vinden is.

Verder is er de mogelijkheid om bij  Podototaal een  persoonlijk advies te krijgen en daarna individueel aangemeten schoenen rechtstreeks bij de fabrikant te bestellen in een redelijk modisch uiterlijk. Vooral bij grote lengte, en breedtemaat verschillen is dit ideaal

Pasvormeisen
Meestvoorkomende klachten
Zelftest
Kindervoeten
Voetmeten

bron: www.schoendviezen.nl

Maak online een afspraak...

Kies je locatie